fbpx

NUMITORUL COMUN

Doi bărbaţi, o femeie şi un infinit de posibilităţi. Replici alerte, pline de un umor cinic savuros şi situaţii încărcate de suspans, din care e greu să ne hotărâm de partea cui suntem, pentru că la fiecare descoperim o doză consistentă de imoralitate, dar şi dovezi ale umanităţii lor, care ne fac să ne dorim să le mai dăm o şansă. Trei personaje fascinante, care declară război, deopotrivă, minorităţii şi majorităţii, conservatorilor şi avangardei, corectitudinii politice şi excesului de libertate.“Numitorul comun” este, probabil, cea mai curajoasă comedie pe un text românesc contemporan.

Marius Florea Vizante

„Vizante e omul care face un copil, își cumpără apartament și creează rolul vieții lui în timpul cât trag eu aer în piept să strig «Motor!».”

Nadiana Salagean

Premiul pentru cea mai buna actrita in rolul lui “Sofia” din spectacolul “Numitorul Comun” in cadrul Festivalului Dramaturgiei Romanesti Contemporane.

Alexandru Ion

Premiul pentru cel mai bun actor in rolul lui “Mike” din spectacolul “Numitorul Comun” in cadrul Festivalului Dramaturgiei Romanesti Contemporane.

Numitorul comun – razboi total!

Un spectacol eveniment pe un text premiat cu o distributie de exceptie!

Vlad Zamfirescu

Regizor

Cred că, dincolo de consistenta încărcătură comică și de forța unor teme care, poate, ne vor ajuta să ne confruntăm tabuuri mai noi sau mai vechi, „Numitorul comun” crează un univers viu, original, autentic. Un univers care, deși limitat la un spațiu concret foarte restrâns, sper să se poată extinde în mintea și emoția spectatorului, dinspre copilărie spre maturitate, între simpatie și adversitate, de la confortul situațiilor familiare către neliniștea indusă de neprevăzut”  Vlad Zamfirescu

Alexandru Popa

Dramaturg

„M-am întrebat dacă nu cumva distanţa dintre cine suntem şi cine am putea fi, într-un context capabil să ne forţeze limitele, rămâne mereu constantă, oricât de diferiţi ne-am şti. Pentru că n-am ştiut să răspund la întrebare, am hotărât să las la o parte dilemele de revistă glossy şi să scriu un text despre un interviu de angajare”

 Alexandru Popa